Στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη του έθεσα το θέμα με τους αλλοδαπούς εργάτες γης και την ανάγκη να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός τους για τις αγροτικές εργασίες στην Ημαθία.

2:46 μ.μ. Τάσος Μπαρτζώκας 0 Comments

Ο Υπουργός αναγνώρισε πως η Ημαθία συνιστά σημαντικό αγροτικό κέντρο για την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, και έτσι συζητήσαμε για τις συντονισμένες κινήσεις που γίνονται.

Είναι σημαντική η προσπάθεια που γίνεται για σύναψη διμερών συμφωνιών εργασιακής κινητικότητας με χώρες όπως η Αρμενία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ινδία, το Βιετνάμ, και οι Φιλιππίνες. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του αυτές τις ημέρες στην Ινδία, έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα του τη διαπραγμάτευση ενός συμφώνου μετανάστευσης και κινητικότητας για εργάτες γης.
Φυσικά, αναφερθήκαμε και στις δομές φιλοξενίας μεταναστών σε Βέροια και Αλεξάνδρεια, τη λειτουργία τους και τις συνολικές ανάγκες τους. Φυσικά, θα συνεχίσω να παρακολουθώ το ζήτημα της προσέλκυσης περισσότερων εργατών γης, που έχει απόλυτα ανάγκη η Ημαθία, για την κάλυψη όλων των αγροτικών εργασιών του Νομού μας.

0 comments :