Επιτέλους ας σταματήσουν να καταστρέφουν τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών

6:58 μ.μ. Τάσος Μπαρτζώκας 0 Comments


Είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανές ότι η αριστερή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον ιδανικότερο Δούρειο Ίππο κατά της Ελληνικής Οικονομίας. Εδώ και δύο χρόνια παρακολουθούμε μια σειρά από “λεονταρισμούς” και δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία καταλήγει στα πιο επαχθή για την Ελληνική κοινωνία μέτρα. Είναι επίσης πρωτοφανές το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού, για την κατάληψη της εξουσίας, χωρίς να έχει Σχέδιο για την διακυβέρνηση του τόπου. 

Όλοι οι λαϊκισμοί και οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέπεσαν λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, φανερώνοντας την ανυπαρξία προγράμματος και σχεδιασμού. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το επαχθέστερο Μνημόνιο, το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το οποίο υποθηκεύθηκε όλη η περιουσία της χώρας για έναν αιώνα, με το οποίο επιβλήθηκαν καινούριοι φόροι δυσβάσταχτοι, ως θηλιά στο λαιμό όλης της κοινωνίας.

Και σήμερα, τη στιγμή που το σύνολο των πολιτών καλείται να επιστρέψει το 80% περίπου του εισοδήματός του σε φόρους, εισφορές και προκαταβολή φόρου, τη στιγμή που το σύνολο των επαγγελματιών, αγροτών και κάθε άλλος παραγωγικός κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση και στα πρόθυρα της καταστροφής, έρχονται για άλλη μια φορά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και ανοίγουν με επίσημο τρόπο σενάρια επιστροφής στη δραχμή, πλήττοντας την αξιοπιστία της χώρας και πάλι ανεπανόρθωτα. Δυστυχώς, το σενάριο θυμίζει το καλοκαίρι του 2015. Μια κυβέρνηση ασύνταχτη, με διάσταση απόψεων μεταξύ των στελεχών της ακόμη και  μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών και χωρίς σχέδιο για το μέλλον.

Εάν σχεδιάζουν να επιβάλλουν νέα μέτρα, ένα τέταρτο Μνημόνιο, ως αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής τους, ας το καταλάβουν τώρα, πριν να είναι αργά, ότι η Κοινωνία δεν μπορεί να πληρώνει άλλο την ανικανότητα και την ατολμία τους. Επιτέλους ας σταματήσουν να καταστρέφουν τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. 

Βέροια, 3/2/2017

0 comments :